Planering

Ledig dag och solsken. Och inte så mycket feber! Jag funderar på att åka in till stan och leta efter en lämplig party-topp till kvällens fest hos M och D. Lillasyster kanske kan hjälpa mig med det, hon som jobbar på GinaTricot och allt. Hon kanske till och med kan utnyttja sin 30-procentiga personalrabatt?!
I eftermiddag ska jag sälja en gammal kursbok till en tjej som jag ska möta på stan- perfekt att rensa ut i bokhyllan såhär i början på terminen! Och ett besök på Systemet måste hinnas med också innan bussen går mot Gustavsberg. Men först blir det frukost i sällskap av DN.

Ett besök på vårdcentralen

Idag har jag varit på vårdcentralen och pratat med en gullig läkare som inte var mycket äldre än mig... (Hur har han hunnit med en femårig utbildning och säkert flera terminer på komvux?, undrade jag för mig själv). Jag fick berätta allt om hur jag mår, och han antecknade oläsligt på ett stort block och ställde intresserade följdfrågor. Sedan lyssnade han både länge och väl på mina lungor och jag satt där på britsen utan tröja och försökte räkna löven på trädet utanför fönstret. Följande programpunkt var ett utandningsprov för att mäta lungornas kapacitet. Ojoj. Jag som hade förväntat mig ett stressat avvisande och 140 kronor för ingenting! Resultatet var något sämre än snittet, och jag fick därför andas bronkvidgande i ett par minuter för att sedan förbättra mitt resultat med 15 procent, vilket tydligen var bra. Slutligen skickades jag till laboratoriet för att tappas på fyra småflaskor blod som skickades på analys. Läkaren trodde sig veta att jag mått dåligt i sommar på grund av min allergi, möjligen i kombination med en eller annan förkylning, så jag väntar med spänning på resultatet.  

image401
Jag undrar om jag kommer se ut så här när jag är färdig syrra... Jag har i alla fall en spetsig näsa... =)

Inspiration

Jag läser en spännande och märklig bok om Marie Curie och upptäckten av radium (Boken om Blanche och Marie, av Per Olov Enquist). Hur mycket som är sant och vad som är påhittat av författaren vet jag inte, men boken är helt klart inspirerande och tankeväckande. Jag vill lära mig mer om Marie Curie! Tänk bara; 1929 fanns i en europeisk farmakopé 80 patientmediciner med radioaktiva ingredienser! Man trodde att radioaktiviteten var undergörande, och följdaktligen kunde man till exempel köpa radioaktiv tandkräm, radioaktiva badsalter och radioaktiva chokladpraliner! Och idag tror vi att mobiltelefoner och datorer är ofarliga... Vad vet vi egentligen?!

Ett inlägg om ingenting

Solsken ute och jag har feber. Värdelöst. Jag skulle vilja hitta på något kul! Ordna en picknick eller gå och shoppa kläder. Kanske gå en lång promenad i skogen och titta på sensommaren. Men jag får hålla mig till sängen och soffan, och däremellan sitta med näsan i räkneboken. På fredag blir det fest hemma hos D och M, med övernattning och nya singstar. Då tänker jag vara pigg.
Jag undrar vad pappa och lillebror har för sig i helgen. Det var längesen jag träffade dem.
Och lillasyster bara jobbar och jobbar; duktiga sis!

Idétorka

Det är nästan så att man skulle skaffa sig en liten bebis bara för att ha något kul att skriva om. Då skulle man alltid ha ett givet ämne för inläggen (till läsarnas stora leda...). Graviditeten och magbilder och förlossning och senare blöjbyten och amning och matning och bebiskläder och barnvagn och leksaker och vaknätter och jag vet inte vad. Just nu är det idétorka på inläggsfronten. Men L, hur kan du klaga över att du inte har något att skriva om?! Skriv om magen! =)    

                       
Puss storasyster          Pappa och lillebror          Lillebror och "farfar"
     
Här var han inte stor, lillebror.

Ombytlig

Idag har hösten kommit. Det känns konstigt och ovant. Det är något med luften och stämningen. Grått och stilla. Det är nästan så att jag längtar efter gula löv och kantareller. Och skogspromenader. Trots att jag hade bestämt mig för att det inte får hända. Jag ville ju ha sommar året om. Ser fram emot att gräva fram alla tjocka koftor ur garderoben.

   

The f-word

Feber igen. Vad är det för fel på mig? Man kan ju inte ha feber hela tiden trots att man i övrigt mår ganska bra. Eller? Jag har inte kommit så långt i min utbildning... Går det inte över snart måste jag kanske gå till vårdcentralen? Men vad ska jag säga? Feber, men i övrigt på benen och inte ont nånstans. Kan jag få en stor burk pencillin? Haha.


image399

Flottigt

Och varför i hela friden har jag en reklam-list från McDonalds under mina inlägg?! Behöver jag nämna att jag avskyr just detta företag...

Frihet

Skolkade från eftermiddagens föreläsning och gick och strosade på stan med pojkvännen och D. Köpte boken i läkemedelsräkning som jag från och med nu kommer att leva med dygnet runt, åt lunch på Max och köpte ett nytt singstar (de gamla skivorna börjar bli söndersjungna vid det här laget...). Ikväll blir det fläskfilé och läkemedelsräkning för hela slanten. Imorgon är en annan dag.  

Inneboende

M och D har bott på våran soffa hela helgen och vi har haft det slappt och skönt efter kräftskivan. Igårkväll var dessutom T och A här och det blev singstar och öl och god middag. Och imorse tittade E och hennes pojkvän A förbi. Jag börjar nästan undra om vi driver pensionat här på Bennebolsgatan... kanske dags att börja begära hyra?! =)

    
T spexar                M och D            Pojkvännen        Jag och M                         A posar

Kräftor kräva dessa drycker

Igårkväll var det kräftskiva med allt som tillhör (möjligen exklusive hattar...). Vi grillade, blandade drinkar, hoppade studsmatta (!), åt och drack gott, satt på bryggan och räknade stjärnor, sög och smaskade på kräftor, pratade, skrattade och lekte lekar. Bland annat den från mellanstadiet välkända lek som går ut på att förflytta ett spelkort från mun till mun genom att suga fast det mot läpparna och sedan skicka det vidare till nästa person. Haha, vi hade väldigt roligt åt varann. Vi ramlade hem långt efter tidningsbudet och satt sedan i köket och drack te tillsammans med M och D innan vi stupade i säng.

      

(Klicka på bilderna om du vill se dem större.)

Halvdassigt

Jag och M höll på att kikna av skratt när vi tittade igenom fotona från Hangöresan häromkvällen. Över sextio bilder på det nymålade dasset!!  (Ja, det är sant! Och ja, vi var aningen stolta över vårt arbete...) Titta dasset! Och där är dasset igen! Och dasset från sidan! Och dasset från stigen! Och den nymålade sittbänken på dasset! Och hyllan på dasset! Och hyllan igen! Och dasset utifrån igen! Och dassets ena långsida! Och titta, dasset IGEN! Och titta, en dassbild till! Det slutade med att vi grät av skratt, och vek oss dubbla. Vad ska vi göra med alla dassbilder? Någon som behöver tapetsera om?! =)

                   

(Farmor fick till och med agera dassmodell på en av bilderna...)

Hänt i veckan

Det har varit en intensiv vecka med skola på dagarna och umgänge med M och D på kvällarna. En pubrunda har vi hunnit med, och ikväll var vi och shoppade i Kista galleria (ja tack till kvällsöppna gallerior!). Det har inte blivit något mer matte-pluggande, och i helgen blir det kräftskiva med övernattning, och troligtvis inte många tal räknade... Men det är lång tid kvar till tentan, intalar jag mig själv.
Imorgon ska jag till skolan för att påbörja ett grupparbete om tobaksrökning (snark), och efter det ska jag rycka in som barnflickan Elida och hämta "mina" två små flickor från dagis respektive lekkamrat. Vi har inte setts på hela sommaren, så det blir nog ett kärt möte. =) Och sen bär det av till Värmdö på kräftskiva!

Bjuder på några fler Hangö-bilder...

     

Skolstart

I måndags började skolan. Första kursen för terminen är Folkhälsovetenskap, som hittills verkar lite för abstrakt och teoretiskt för att attrahera. Om en månad är det dags för den fruktade tentan i Läkemedelsräkning, med nolltolerans för misstag och felräkningar... Jag satt och övade räkning med R idag, och insåg att jag har en tuff månad framför mig, men trots allt känns det kul att skolan börjat igen. Jag ska minsann klara det!

image400

Bildkavalkad

Hangöveckan bjöd på bland annat sol och bad, öl och vattenpipa, nattbad, grillat, blåbärsplockning, kvällstorg, myggor, eld i öppna spisen, sovmornar och sena nätter, och dessutom fick vi ett infall och målade om det gamla dasset både utvändigt och invändigt!

            

(Klicka på bilderna för att se dem större, som vanligt.)

Hemma

Hemma. Och trött som ett litet u...
Återkommer med lite bilder senare.
Kram

På semester, åter 19/8

Nu är punkterna på att-göra-listan avbockade och vi går här och väntar på att bli upplockade av M och D, pojkvännen och jag. Lägenheten är städad och väskorna packade. Sängen renbäddad och kylskåpet tömt och urtorkat! Semestern hägrar.
Kramar.

Lillasysteryster

Grattis lilla syster!! Jag visste väl att du skulle klara arbetsintervjun galant! Lycka till på första arbetsdagen imorgon!


Kvällsfilosofi

Jag sitter på balkongen och skriver på min laptop. Det är tjugotre grader varmt trots att solen gått ner. Häftigt. Det känns som greklands-värme. Det är något speciellt med lugna sommarkvällar... Grannen har fest och spelar hög musik, gästerna skrattar, men kvällen är i alla fall lugn och stilla, på något oförklarligt vis. Himlen är svagt rosa. 

   

Imorgon åker vi!

Imorgon åker vi med kvällsbåten till Finland!! Som vi har väntat! Och idag gäller det att beta av de sista punkterna på att-göra-listan, vilka framförallt inkluderar punkten "tvätta". Imorgon förmiddag blir det städning av lägenheten, inklusive renbäddning om lillasyster skulle få för sig att sova här under vår semestervecka. 
Hangö here we come! 
Imorgon blir det först middag på stan innan vi parkerar i incheckningskön. Sen blir det partyparty. Kanske. I alla fall ett par öl i baren och en sväng i Taxfreen.  

   

Lillasyster blir stor

Idag har lillasyster varit på sitt livs första arbetsintervju! För att lugna hennes nerver gick hon och jag omkring i stan och tittade på kläder på förmiddagen. Satt sedan i Kungsan och åt lunch och glass och tittade på ruggiga duvor och kladdiga småbarn. Om det här hade varit en i mängden av alla mode-bloggar hade jag nu publicerat en bild på de fina shorts som jag tillsist hittade i en butik, skrivit namnet på klädkedjan och ytterligare publicerat bilder på vill-ha-plagg och måsten. Samt förstås, Dagens outfit. Men ni slipper trista foton på kläder, någon modeblogg är det inte fråga om! ... Hursomhelst, arbetsintervjun verkar ha gått bra, och jag håller alla tummar jag har för att lillasyster får jobbet.

image324

Framtidsvision

Nu är det inte lång tid kvar tills skolan börjar. Det känns konstigt. Sommaren har passerat i hundraåttio. Snart sitter jag här vid mitt skrivbord och kämpar med läkemedelsräkningen och gråter av frustration. Men först ledighet!

image323

Snart semester

Två dagar kvar tills vi åker! Längtar! Hoppas verkligen att vädret håller i sig så vi får några mysiga dagar på stranden. Jag har knappt hunnit sola alls i sommar, och den lilla bränna jag trots allt har kommer sig av min underbara brun-utan-sol-lotion. Så var det med det. Och badat har jag väl bara gjort ett par gånger i år... Det ska det bli ändring på också! Hoppas bara att vi slipper giftalgerna. Och basta ska vi göra varje kväll! Och sitta framför brasan. Men innan vi åker har jag ett par punkter kvar att klara av på min att-göra-lista:
- Åka till biblioteket
- Låna pengar...
- Lämna hemmanyckeln till lillasyster som på så vis kan förfoga över lägenheten när vi är borta
- Shoppa ett par shorts
- Städa
- Åka förbi jobbet och lämna mina tidrapporter
- Tvätta
- Packa

image322


Utflykt

Idag har jag varit på utflykt till Gnesta. Hettan på tåget var obeskrivlig och vägen tog aldrig slut. Jag fick byta tåg två gånger, men hade det ganska mysigt med tidning, bok, musik och cocacola. Väl framme möttes jag av K som stod med barnvagnen och var vuxen och snygg. S låg tyst i vagnen och tittade sig nyfiket omkring. Han såg lite förvånad ut när han upptäckte mitt ansikte, och jag kunde inte låta bli att undra över vad han låg där och tänkte på. 
 Hemma i K:s kök lagade vi pasta medan S låg i sin babysitter och lyssnade på vårat samtal med stora ögon. K:s kattunge smög förbi S och ville nog gärna busa med honom, men la sig snart på mattan för att istället iaktta honom på avstånd. En fullvuxen katt låg i rummet intill och surade. Två katter och en bebis märkte vi inte mycket av medan vi åt vår lunch i lugn och ro och pratade skolminnen, bebiskläder och vardag. Efter lunchen var det dags för S att få sin lunch, och vi satte oss istället i vardagsrummet där K ammade bebis, pumpade ut mjölk till eftermiddagen och pratade med mig på samma gång. Duktiga beundransvärda K!



Lilla lugna Hangö

Rycker till där jag sitter vid frukostbordet med näsan i DN: "Svenskar gripna i finskt skottdrama- Hangö". Hangö? Hangö-Hangö? Hangö där min familj har sommarställe? Hangö där farmor bor? Där farmors båda bröder bor? Hangö med tallskogar och sandstränder. Hangö med 10 000 invånare. Hangö dit vi åker på fredag för en veckas semester? Mitt Hangö! Jaa. Det har varit skottlossning i lilla lugna Hangö. En 40-årig Hangöbo är förd till sjukhus i Helsingfors. Tre svenska män gripna. 35 poliser inblandade. *Gulp*.

  

Återuppstånden

Återuppstånden. Har haft migrän-ont i huvudet i ett par dagar och insåg att jag nog måste ta hand om mig själv lite bättre. Har följdaktligen sjukskrivit mig resten av veckan och skrivit en lång att-göra-lista som jag redan har börjat bocka av inför Hangö-resan. Idag har jag äntligen varit hos frisören, och dessutom har jag varit på apoteket och inhandlat lite vitaminer och ett par treo-rör. Nu är jag redo för semester!


Bebis-babbel

Idag har jag varit både påklädd och på benen. Skönt. Har varit inne i stan och fikat tillsammans med L som är i Sverige på besök men som annars bor i Spanien tillsammans med sin make (ja, de är gifta!). Hon är gravid och barnet är beräknat till november. Spännande! Vi gick runt i butiker och tittade på små små tröjor och byxor och pyttesmå skor och mössor och strumpor och haklappar och bodysar... Vad mycket fint det finns! Det måste vara svårt att låta bli att shoppa en massa onödigt...
Och på tisdag ska jag äntligen hälsa på hemma hos K som fått en son i maj. Måste köpa något fint till henne eller bebisen, vet bara inte vad...
Imorgon ska jag jobba igen, och trots att jag fortfarande känner mig svag och darrbent ska det bli skönt att äntligen få något att göra.
Och om en liten vecka åker vi! =)

                                        image316

Träningslängtan

Längtar efter ett nytt träningskort! Efter några febriga dagar hemma på soffan drömmer jag om gympasalar och spinningcyklar. Enda problemet är att jag behöver en träningskompis. Någon som pushar mig. Frivilliga?! Pojkvännen har snarast motsatt effekt på mitt träningsschema...

image315


Samvetskval

Jag pratade med R som är personalansvarig på mitt jobb imorse. Hon var inte glad åt att jag måste vara hemma från jobbet imorgon också. Jag förstår henne. Får hon inte tag på någon som kan hoppa in är det hon själv som får jobba. Men vad ska jag göra? Jag sjukanmälde mig redan igårkväll, två dygn innan jag ska jobba. Jag bad tusen gånger om ursäkt och hoppades att hon hittar en ersättare. Jag måste ju få en chans att tillfriskna! Jag lovade i alla fall att jobba lördag söndag, oavsett hur jag mår... Bara för att hon lät så vresig... Jag hoppas verkligen att febern går ner snart. Inte nog med att jag är sjuk och känner mig svag och trött- dessutom ska jag ha dåligt samvete över att jag sviker arbetskompisarna och ställer till problem för R. Otroligt.

Vatten

Kallt vatten är underskattat! Sen om det är lite läkemedelsrester eller kemikalier i ... det behöver man ju inte fundera så mycket över... Men iskallt kranvatten när febern hettar- dagens mest underskattade!

image314

Feberdrömmar

Fortfarande febersvag och hängig. Urk! Har legat i soffan hela dagen utan att orka göra någonting alls. Fick ett sms från M som undrade om jag känner för fika och shopping i stan imorgon. Klart jag gör! Men jag orkar nog inte... Allra jobbigast känns det att prata med jobbet var och varannan dag och få dåligt samvete över att de har svårt att hitta vikarier. Men på fredag kanske jag orkar jobba? Om inte måste jag nog ringa redan imorgonbitti och meddela jobbet... Åå, längtar ihjäl mig efter semester! Semester och sol och strand och smultron och havsluft och skog och blåbär och vänner och solbränna och myggor och tallbarr och glasstrutar och katter och hundar och kvällsdopp och bastubad och spelkvällar och vin och skymning och blå himmel...

  

Inspirerad

Läste ett reportage i DN från en förlossningsavdelning imorse. Åå vad spännande!! Jag vill också utbilda mig till barnmorska! (Sen var det ju bara det där lilla problemet med att CSN-pengarna inte kommer att räcka hela vägen... men jag får väl leva på nudlar ett och ett halvt år medan jag pluggar vidare då! Det får det vara värt!). Jag vill vill vill!    

 
Här var lillebror liten...