Tänk om...

Det blev inget barnflickeri för mig idag. Barnen är sjuka, och föräldrarna ville inte att jag skulle behöva riskera att bli smittad. Så snällt. Istället är jag sysslolös och omotiverad. Lediga dagar när alla andra jobbar, finns det något tråkigare?! Skulle kunna läsa på lite inför praktiken... förslagsvis om sondmatning, som jag ännu inte lärt mig något om... Men orka! Idag är studiemotivationen på noll. 
Tänk om vi skulle vakna upp imorgon och upptäcka att den begynnande vintern bara varit en mardröm. Tänk om solen sken utanför fönstrena och träden var så där somrigt gröna. Tänk om vi bara kunde kasta på oss ett linne och ett par shorts och kasta oss ut i livslusten! Sola och bada, äta glass och jaga getingar. Sparka boll och kasta kubb-pinnar. Grilla. Klia myggbett och svettas.

  
Vilken dröm...

Utrop

Uttråkad!
Ensam!
Frusen!
Frustrerad!
Omotiverad!
Deppig!
Hungrig!
Trött!
Stressad!

Lust

"Let's spend the night together"

(Rolling Stones)



Haha, A, det här citatet är tillägnat dej!


Lunch

Gråregnigt och halkigt på gatorna. Nakna träd och uppkrupna småbåtar längs med vattnet. Vad passar då bättre än lunch i gamla stan med en väninna? I lägenheten kan jag inte vara någon längre stund utan att få ångest. Längtar efter ett eget boende. Trött på att bo i flyttlådor.

 
Flytta ut till förorten har jag verkligen ingen lust med! Vilken dröm att bo mitt i stan!


Mina prinsessor

Ledig dag imorgon. Det går ju inte för sig. Därför ska jag rycka ut som barnflicka och hämta lilla H och lite större T från dagis respektive förskola. Känner jag dem rätt ser programmet ut som följer: hoppa i vattenpölar (alternativt snöhögar), stampa på smällbär, bada badkar, äta middag, rita teckningar (prinsessor! enligt H:s önskemål) och sist men inte minst en halvtimmes Bolibompa. Tro mig, jag har bättre fantasi än så, men barn är traditionalister! Har vi en gång ritat prinsessor förutsätts vi fortsätta med detta. Och gissa om jag är trött på prinsessor!!
 

Tänk vad praktiskt att vara så liten att man kan åka rutschkana på barnvagnsrampen!

Lika som systrar

Lillasyster och jag har shoppat skor ikväll. Likadana. Haha. Nu har vi likadana jeans, likadana jackor och likadana skor... hm... Förhoppningsvis inte samtidigt. Har man samma smak så har man... Tur att vi inte bor ihop. Och tur att vår smak går isär när det kommer till killar...

Möte med döden

Hur ska jag skriva det här utan att det låter makabert? Idag på praktiken fick jag gå med in i sjukhusets kylrum för döda kroppar och vara med på förberedelserna inför en "visning" (Lit de parade). De anhöriga skulle komma och ta ett sista farväl. Låter det skrämmande? Jag upplevde det som ganska fridfullt och stilla. Kvinnans bleka hud var det enda som avslöjade att hon inte bara låg och vilade. Hon såg trygg ut. Vi la ett par stora pelargonblommor på hennes bröst och bäddade med fina lakan. Rullade sedan in henne i ett litet visningsrum med altare och dämpad belysning. Det var varken fult, illaluktande eller obehagligt. Hon var vacker.


Första praktikdagen

Hade en kort första dag på praktiken idag. Fick schema och en massa information om sjukhemmet och avdelningen. Tilldelades kläder och ett skåp. Fick se fikarum, kök, dokumentationsrum och medicinrum. Gick därifrån redan efter en timme, och promenerade till Vällingby i solen. Spontanshoppade ett par fina tröjor och njöt av en plötsligt ledig dag. Hann med en lång promenad när jag kom hem till Hornstull, och efter det middag på vad kylskåpet hade att erbjuda (nämligen potatis och ägg). Och ikväll ska jag och R se Magnus Betnér på Intiman! Kul!

Uppsatt

Min handledare satte upp en lapp på det klädskåp jag från och med idag förfogar över på praktikplatsen. "ELIDA ssk-student" står det. Jag kunde inte låta bli att le lite för mig själv. Jag är en ssk-student!! Vad fint!


... Två år kvar, sen har jag en sån här fin!


Leklust

"Lek med mej!
Lek med mej!
Jag är så trött på att leka med mej själv!"

(Thåström, Lek med mej)



Pub

Igårkväll var jag på Dubliner tillsammans med de båda utbytesstudenterna från Skottland och valda delar av faddergruppen. Ganska mysigt att sitta inne och dricka öl när Stockholm är kallt och mörkt, men hundra kronor i inträde kändes lite snopet. Då går jag hellre på Limerick nästa gång- där inträdet är fritt och stämningen högre.


Kortis

Fredag. Jag och R har lagat laxpudding till pappa och lillebror som är på hemväg. Mysigt. Skrev tenta i statistik idag (vad nu det har med sjuksköterskeyrket att göra...) och känner mig trots allt ganska nöjd. Praktiken hägrar!


Lillebror börjar bli ganska stor...

Dagens finaste

"Jag gör om alla söndagar till lördag ikväll
och klär mig för att gå på kalas.
I en bok som jag sparat enkom för denna natt
ska jag skriva de vackraste ord.

Sen målar jag om december till augusti för att
få klä mig i handskar och hög hatt.
Jag klipper ut alla stjärnor från himlens pappersvalv
och lägger dem i en liten blå ask.

Och ingen vet om att jag ska ge den till
en flicka med guldbruna ögon.
Nä, ingen vet om att jag ska ge den till
en flicka med guldbruna ögon.

Jag vrålar till vinden för att få den och förstå
att det är lugnet som jagat dig tills nu.
Men jag kommer med minnen från ett tivoli till dig
och jag vet att ljusen aldrig tar slut.

Och ljuset skall vattna den ros som jag bär
i mitt knapphål så den aldrig kan dö.
Varje gång som jag viskar ditt namn för mig själv
skiftar den färg från blå till röd.

Och ingen vet om att jag ska ge den till...

Sen syr jag ett täcke av alla trasiga moln
för att stoppa om dig inatt.
När Du somnat så byter jag täcket mot mig själv
och vilar på min hemlighet.

Och ingen vet om att jag ska ge mig till...
En flicka med guldbruna ögon"

(Flicka med guld, Thåström)

image491

Grön

På måndag börjar allvaret. Då har jag min första dag på min första praktikplats! Spännande! Jag ser faktiskt fram emot det... Och det känns ju lite bra att jag i alla fall har en sommars vårderfarenhet... Även om det inte räcker så långt. Försöker intala mig själv att man faktiskt får vara ny och okunnig. Även om det känns ovant. Jag kan inte jag kan inte jag kan inte. Men jag ska lära mig! =)


Tisdag

Skoldag, tentaplugg, gråväder och tristess.

Livet

Att träffa någon

Som man inte sett på tio år

Väcker en del tankar om livet

Och dess förgänglighet


Tolv år då

Med skrapsår och kulpåse

Tjugotvå år nu

-utan

  


Fåordig

Dåligt med uppdateringar här, men det är väl ett sundhetstecken?! =) I fredags hade vi det mysigt inkrupna i värmen på Sjätte tunnan i Gamla stan. Mjöd i krus, eldblåsning och medeltidsmusik, vad mer kan man begära av en fredagskväll? Efter en lång sovmorgon på lördagen strosade jag runt i stan tillsammans med L och hennes pojkvän A. Till middag blev det älgkött, på R:s initiativ. Gott! Lördagen avslutades med singstar och drinkar på hemmafest i Hässelby. Och söndagen blev slapp med sovmorgon och ett besök i simhallen. Och idag är det måndag igen. Tungt.  

Födelsedag

Idag fyller min blogg ett år. Grattis! =)

Ingen vanlig dag

Hade en jättemysig födelsedag i onsdags. Började morgonen med en lång promenad i solen, bakade sedan två satser muffins och hade en lugn och ledig förmiddag. Bjöds på jättegod middag hemma hos mamma, och kvällen slutade med allsång till ackompanjemang av M:s gitarr. Jättemysigt!

 

Besökare

Fredag igen? L är här från Åbo i sällskap med sin spanska pojkvän. Det blir risotto och rödvin ikväll, och en utflykt till Sjätte tunnan i gamla stan, är det tänkt... Myspys!


Fritidsgården

Jag kunde ha svurit på att det stod ungdomsmottagning på dörren. Men när jag klev in i väntrummet blev jag osäker. Kanske hade det stått fritidsgård? På golvet satt och halvlåg fjortistjejer med fjällrävenjackor och blonderade hårsvall. Skrattade och pratade högt, spelade upp musik från mobiltelefonen och blåste ballonger av gratiskondomerna. En av dem sminkade sig frenetiskt framför fickspegeln. Jag var nära att vända i dörren, men klev istället in. Drabbades av ett ögonblicks beslutsångest då antalet tomma stolar var obegränsat (alla andra satt ju på golvet!). Valde i alla fall ut en stol åt mig själv och satt sen och försökte låta bli att iaktta cirkusen omkring mig. Fjortistjejerna pratade tillfälligt sex och gravidrädsla med höga röster. Tröstade varandra och kramades. Då och då ringde det på dörrklockan, och ytterligare en fjortistjej klev in och välkomnades av gänget. Det blev kramar och kindpussar. 
Jag måste ha missat poängen med ett besök på ungdomsmottagningen- ensam som jag var. Funderade nästan på att ringa dit kompisarna, men hejdade mig mitt i rörelsen och tog istället upp en skvallertidning som jag låtsades bläddra i. Insåg plötsligt att det blivit dags för mig att gå vidare i livet och lämna ungdomsmottagningarnas tid bakom mig. Vilken tur att man inte är välkommen om man hunnit fylla tjugotre. Ett år till bara...  


Stockholmskyss

Ingen glittrar som dig Stockholm,
ingen har lockat mig som du
Du var sval när jag kom hit och du är svalare nu
Men jag har känt hur mina steg har fått en gata här att gå
I ditt regn fick jag den kraft jag skulle få

Dina sånger har jag sjungit, dina drömmar har jag drömt
Min sans har jag förnekat och min hemstad har jag glömt
Jag har låtit dig förstöra mig, jag har stampat i din takt
men nu möter jag alla ord som jag har sagt

Jag har seglat på ett stormande hav
och tro mig, jag har velat stävja vinden
Det är kyligt här i natt,
när Stockholm kysser mig på kinden

Det är som om jag har ljugit när du frågar var jag får allting ifrån
Jag är slungad upp på bålet, om du undrar hur jag mår
Jag går ner till Årstaviken och sparkar höstlöv med min son
Gud välsigne hans små fötter där dom går

En gång kände jag doften av ett varmt och vackert hem
Jag har saknat det, föraktat det och saknat det igen
Den värme man ska slås av när man låser upp sin dörr
En vacker dag blir ingenting som förr

Jag har seglat med ett sjunkande skepp
och tro mig, jag har velat stävja vinden
Det är kyligt här i natt,
när Stockholm kysser mig på kinden

Alla visioner som har slutat här, all dröm som aldrig hänt
I ett myller utav vägskäl har man rest ett monument
för alla idioter som gick vilse i sin tro
för alla strebers utan ro

Jag har seglat på ett stormande hav
och tro mig, jag har velat stävja vinden
Det är kyligt här i natt,
när Stockholm kysser mig på kinden
Jag har seglat på ett stormande hav
och tro mig, jag har velat stävja vinden
Det är kyligt här i natt,
när Stockholm kysser mig på kinden

(Stockholmskyss, Lasse Winnerbäck)

 

Äventyrslysten

Fredag imorgon? Märkligt! Vilken kort vecka! Känner att det blivit lite väl många långsamma hemmakvällar den här veckan. Hoppas på lite mer äventyrligheter i helgen.



Halloweenpub på universitetet är ett alternativ...


Orkeslös

Hade tänkt att tvätta lite... eller kanske gå en lång promenad? Läsa några sidor inför tentan? Diska? Men jag tappade liksom orken. Det kanske kan vänta...

Höstkväll

Det blev middag med mamma och Paris Hilton ikväll. Mysigt. Regn och rusk utanför fönstret. Alla gula höstlöv spårlöst försvunna. Kalla vindar och försenade tåg. Höst i Stockholm. Rött vin och tända ljus. Vad gör man inte för att pigga upp en tråkig kväll?

  
Lilla fröken Paris Hilton

Mörkt

Klockan är halv tre, och det mörknar redan utanför fönstret!! Otroligt! Hur gör man för att överleva detta mörker?!


Tända ljus? Ja, vilken bra idé!

Ledig

Skola mellan nio och elva, det är väl lagom? Den stora frågan är bara: sen då? Vad ska jag göra med min långa ledighet?

I glada vänners lag

Jag har tillbringat helgen hos vännen L i Åbo. Riktigt kallt och snöigt har det varit, men vi har haft det mysigt inne framför kakelugnen. Badat bastu och lagat varm soppa. Pratat tjejsnack och druckit vin. Gått långa promenader och krupit upp i en varm biosalong. Dessutom har vi hunnit med att göra stan, tillsammans med A och hennes vänner. På hemvägen satt jag, A och A länge i baren på båten och iakttog alla dansande par. Det hör till. Drack några drinkar. Det hör också till. Insåg att vi nog var de enda ombord på fartyget som ännu inte fyllt 65... Troligen också de enda ombord som aldrig kunnat dansa pardans. Grät en skvätt och drack ett par öl. Stämde in i dansbandsmusiken och tittade ut över havet.  

    
Jag och L, våra mysiga ljus i köket, A och hennes prins, A och jag, L


Novemberbarn

Grattis L till lilla bebisen!! Tänker på dej!!

image478