Smärta

Vi hade föreläsning om smärta i skolan idag. Jag kan tala om vad smärta är utan föreläsning: Smärta är vintermörker innan man hinner från skolan, smärta är kalla vindar och för tunn jacka, smärta är leda och stress och kallnat kaffe.

Depp

Mer endorfiner åt folket ... eller åtminstone åt mig.

Småfiskar

Små vilda plaskande lyckliga barn i simhallen... då blir man nästan lite sugen på egna...


Sjung om studentens lyckliga dar'



Haha, lillebror, tids nog kommer din studentdag, och då lovar jag dig att vi står där på skolgården med den här bilden på ditt studentplakat!!

Världens dyraste våffla?

Idag har jag ätit världens dyraste våffla, det är jag ganska övertygad om. 105 kronor, kostade den. Fast då ingick blåbärssylt, vispgrädde och kalla kastvindar... Vi var nämligen på Skansen, jag och R. Men det blev ett snabbt besök. 65 kronor inträde och 40 kronor våffla, sen hade vi fått nog av kylan och längtade hem till värme och middag... Men den var väldigt god, våfflan...

Födelsedagsbarn

Grattis pappa på din dag! =)

image527

Städa städa varje fredag... eller i alla fall efter jul

Det är storstädning grande hos pappa idag. Vi tvättar, skrubbar badrum, dammsuger och moppar golv. Diskar och vädrar. Bäddar rent sängar och slänger ut tomglas. Så här fint har det väl aldrig varit förr?

Slö

Fyra dagars ledighet? Det är ju nästan så att jag skäms... Därför ska jag ta hand om småflickorna T och H imorgon igen. Dessutom behöver jag pengar. Utan studielån blir csn-pengen plötsligt inte särskilt stor... Gjorde av med 1960 kronor på ett studentkort idag. Värdelöst! Vad är det egentligen som kostar sl så mycket pengar? Jag bara undrar...
Får i alla fall ledigt fredag, lördag, söndag, och har planer på både IKEA-besök, skansenvåfflor och födelsedagsmiddag med pappa. Mys!

Lilla H gympar på

Fyraåriga H, som jag är barnflicka åt, går på gymnastik. Jag och storasyster T följde med henne dit igår efter dagis. Hon var så söt i sin rosa gympadräkt med volangkant. De såg precis likadana ut, alla småtjejer. Gympaledaren var hurtig och musiken så där lagom småbarnsgullig. Lilla H gympade på tills hon blev rosig om kinderna. Yngst och minst av alla var hon ändå den enda som inte avbröt sig för att smyga fram till mamma eller pappa (eller barnflickan). Bad varken om banan eller vatten, och behövde inte heller springa och kissa. Jag kände mig märkligt stolt. Men samtidigt, hur är det egentligen med småbarn och aktiviteter? Får de inte nog av spring på dagis? Jag vet inte. H var så stolt över sin gymnastikhalvtimme, och jag tror onekligen att aktiviteten stärkt både självkänsla och självförtroende.

Blomsterflicka

Det vimlar av reklamaffischer med bilder på krispiga tulpaner på stan. Det står att tulpaner ger liv. Jag längtar efter studiepengarna. Här ska shoppas tulpaner! 


Dagens lista

Dags för en lista tror jag! Det var längesen...

UTE:
1. Kräksjukor!!
2. Julpynt
3. Mörker
4. Vinter
5. Kyla

INNE:
1. Tulpaner!
2. Kursstart!
3. Kramar
4. Sovmornar
5. Vårkläder

(Tack L, jag snodde din...)

Uppgiven

Nu vill jag inte ha mer vintermörker, kräksjukor, slask och depp. Snälla ge mig vårsol och gröna gräsmattor!

Paus

Åter hemma efter fyra dagar på landet. Mörkt och blåsigt, bara utedass och flera strömavbrott. Låter det mysigt? Om jag säger så här då: eld i öppna spisen, middagar med släkten, bad i bastun och sovmornar. Låter det bättre? Jag njöt.

  

Dåligt uppdaterat

Tycker du att jag är dålig på att uppdatera bloggen? Titta in på min parallella blogg på Dagens Medicin. Den uppdateras kontinuerligt.

www.dagensmedicin.se/blogg/gastbloggar/elidas-blogg/index.xml

Tur

Så här efter jul och med nästan tjugo dagar tills csn-pengarna kommer är det ganska fattigt. Minst sagt. Dessutom slutar busskortet att gälla vid årsskiftet, och för fattiga studenter blir det en olöslig ekvation att få ihop de 2360 kronor som nästa busskort kostar och dessutom ha pengar till hyra, mat och nöjen. Orimligt!
Här hade jag gått och funderat och grubblat över detta olösliga dilemma i flera dagar när problemet plötsligt löste sig: Jag hittade ett månadskort på marken!! Det bara låg där framför mina fötter i snömodden, och det var nästan så att jag ville skrika rakt ut av glädje och tacka gubben gud som suttit där uppe på något av alla fluffiga moln och bestämt sig för att jag kunde behöva en bonus. Tack snälla! 
Som om inte detta var nog fick jag sms ifrån Tele2Comviq idag: de tackade mig för att jag använder mig av deras tjänster, och hade därför tankat på min mobil med 100 kronor. Woho! Allting löser sig!  


Frosseri

Lillasyster och jag åt middag på Pizza Hut ikväll. Alldeles på tok för mycket ostgratinerad pizza och till efterrätt en enorm glassportion och kaffe. Vi kunde nästintill rulla därifrån och kommer sova som stockar i natt båda två, jag lovar! Tack söta för middagen!  

Födelsedagsbarn

GRATTIS kusin vitamin som fyllde 24 år igår!!



Melankoli

Imorgon ska jag till skolan för första gången på jag-vet-inte-hur-länge. Vi ska ha seminarium om Livet och döden och har alla läst varsin skönlitterär bok med döden-tema. Muntert. Jag försöker tänka på påskliljor och solskensdagar. Våren kan väl inte dröja så länge nu? Snälla.


Mys

Nyårsdagen. Årets största slappardag. Filmmaraton och läsk, pastapesto och godis. Vad mer kan man begära?

Poesi

Delar av dej och mej
förenade
i en grå dammtuss

Gott nytt!

Gott nytt år! Nyårsafton blev riktigt lyckad och mysig med tjejmiddag hemma hos mig följt av hemmafest hos R. Stans bästa utsikt hade vi från tolfte våningen, och tolvslaget skålade vi förstås in i champagne. Vardagsrummet förvandlades till dansgolv och drinkarna flödade. Mitt nyårslöfte? Njuta av livet!
Kram