Hälsningar från Borås!

Hälsningar från Borås!! Jag tog tåget hit igår förmiddag för att tillbringa ett par dagar med min älskade lilla syster. Vi har precis ätit tacos och druckit rosé. Igår blev det middag och vin på stan. Jag och ett dussin fastighetsmäklare in spe. Inte en sjuksköterska så långt ögat nådde. Imorgon väntar Halloween-maskerad i Stockholm. Kram så länge.

 

Jag hittade en elefant i Borås!

Melankoli

Söndag och vintertid enligt almanackan. Dystert. R och jag har haft en lugn och händelselös helg. Ibland behöver man det. Filmmaraton och goda middagar. En höstpromenad bland gula löv och gråa höghus. Långa nätters sömn. Men jag kan inte påstå att jag känner mig utvilad. Det tar på krafterna att sörja sommaren.

Slumpen?

Världen är liten. När jag kom in i personalköket på min praktikplats imorse hoppade jag högt. Vid köksbordet satt en tjej från min gymnasieklass! Vilket sammanträffande! Och detta i en del av stan som inte på något vis är förknippad med varken henne eller mig eller vår gymnasieskola. Hon läser till socionom, visade det sig, och ska vara på mottagningen massor med veckor. Själv går jag sitta praktikdagen imorgon efter en fyraveckorsperiod. Men vi hann i alla fall träffas!

Födelsedagsbarn

Har glömt att skriva GRATTIS i efterskott till älskade J och E som båda hunnit fylla 23 år!!! Jag vet i alla fall att ni hade underbart bra födelsedagar, båda två!

Det ska va' gött att leva!

Idag bjuder jag på lite verbala bilder. Det blev inga visuella på grund av en väldigt blöt mobiltelefon:

Sol och gula höstlöv. Fyra glada vänner fullastade med sovsäckar och alkohol. En oändlig bussresa. Sedan skärgård. Motorbåt fort fort fort över skumpiga vågor så det kittlas i magen. En blöt mobiltelefon. Röda stugor med vita knutar. Sex glada vänner som välkomnar. Bjuder på lunchbuffé och bubbelvatten.
Tio personer iklädda stövlar på en lång skogspromenad tillsammans med två stora glada vovvar. Trattkantareller över alla bredder! Sedan middagsbestyr i glada matlag. Däremellan kortspel och vinpimplande. Mat-os och tända ljus. Mörker utanför fönstrena. Pojkar som sköter grillen enligt alla förutbestämda genusmönster. Tjejer med händerna i kaksmeten. Musik på hög volym. Hundarna belåtet sussande på trägolvet. Trötta i tassarna.
Vitlöksdoft blandas med pajdoft.
Middagsmätta magar bjuds på mer att dricka. Sedan sällskapsspel. Glada skratt och höga tjut.
Framåt småtimmarna lockar de renbäddade sängarna. Stugan varm och trygg. Livet lätt att leva.

Höstnatt

Gula höstlöv fastklistrade mot regnblöt asfalt. Promenad genom duggregnet hem från lokalpuben i sällskap med en vän. Mycket mer behövs inte för att livet ska kännas livsvärt. En mysig kväll.

Tomt

Min gulle jobbar natt på praktiken. Och jag som hatar att sova ensam i en stor kall säng.

Besvikelse enligt lilla H

Stackars lilla H blev alldeles förtvivlad idag när MAMMA kom och hämtade från dagis och inte ELIDA. Söta.

Grubblerier

Lördag. Veckorna bara flyger fram. Oktober dessutom?! Snart dags att handla julklappar. Läskigt. Och i december väntar våran Tenta Grande. Kanske får bli en dag med psykiatriboken? Fast nää, det är ju ändå lördag!

Dagens gulligaste

När lilla H och hennes lilla kompis F kom till gympan i onsdags möttes de av en jätteglad liten kille från deras dagis. "Heej!", utbrast han och sprang genast fram och la armarna om dem. Sen gick han med lilla H under ena armen och lilla F under andra tvärs över hela gympasalen. Och ropade till sin mamma: "Titta mamma, mamma, jag har TVÅ tjejer!!". Lyckan var total. Jojagtackarja!

Nu är det BEST att gå

Grattis M till nya jobbet!! Det ska vi fira!


M är glad =)

Fördelen med att bo på tolfte våningen


Helgen som gick: Det blev i alla fall en liten bild


E, M och R på UnderbaraBar.

Höstbus med lilla H


Lilla H blev alldeles förtjust i min nyinköpta jättedyra miniväska. Så vi bytte.
-Jag fick hennes rosa axelväska med blom-motiv. Tack.

How simple is that

Lilla H och hennes lilla kompis F har bråttom från dagis. De ska på GYMPA, har de berättat för alla sina dagisvänner. "Men vänta lite", säger lilla H till F när de står påklädda i dagishallen. "Vi väntar på BARNFLICKAN". Sen vänder hon sig till mig. "Jag brukar kalla dig för BARNFLICKAN", säger hon märkvärdigt. "Jaha", säger jag, "men det är trevligare om du säger Elida." "MEN", säger H trotsigt, "du ÄR JU en BARNFLICKA!"


Lilla H och hennes lilla kompis F.

Beer & Whiskey festival


- Men jag har hunnit med annat än svampplockning också =).
Här är några glada bilder på mina fem boys =). Och så P i bakgrunden.

Kom med nu ska vi gå ut på tramp...

Mamma och jag har gått mycket i skogen de senaste veckorna. Och det har blivit en hel del kvällsmackor med svampstuvning. (Fast de där röda svamparna med vita prickar lät vi bli att plocka... även om de är vackra!). Istället blev det trattkantareller, gula kantareller och svart trumpetsvamp. Och Paris Hilton har naturligtvis varit en trogen följeslagare.