Molnigt

Depp. Febern vägrar ge med sig, det är molnigt, jag har sjukanmält mig på första arbetsdagen (!), och jag har ingenstans att bo.
Tur att jag har Kent på högsta att trösta mig med...

Orka

Man måste vara frisk för att orka söka sjukvård, var det någon som sa. Mitt i prick! Idag har jag varit uppe i ottan för att få en läkartid, suttit i väntrummet på vårdcentralen och tittat på klockan hundra gånger minst. Argumenterat för mina upplevelser inne hos doktorn. Suttit i ytterligare ett väntrum för att få ta blodprover. Åter väntat på doktorn. Köat på apoteket. Åkt hela vägen in till stan i feberdimmorna för att sedan ta ytterligare en nummerlapp och sitta i ytterligare ett väntrum för att slutligen få röntga mig. Kommer sova gott inatt, jag lovar!

Mina skyddslingar

Jag ska hämta "mina" små skyddslingar lilla H och lite större T idag. T är på fotbollsskola och stolt som en tupp över sina nya fotbollskläder. H får nöja sig med dagisgården i sommar. De har hunnit fylla 6 respektive 4 år. Ofattbart. När jag lärde känna dem var de 1,5 respektive 3,5. T har tappat sin första tand, och sken som en sol när hon hittade en guldtia under huvudkudden. Dessutom kan hon knyta rosett. Nästan. H har rymt från trädgården på egna små äventyr vid ett par tillfällen. Till min stora förskräckelse. Plötsligt var hon bara borta. Hon var ingenstans. Och jag började precis undra över i vilken ordning jag skulle ringa till polis och föräldrar, när hon dök upp igen. Kom där glatt strosande över villagatan. Med en liten vän i handen. Tyckte väl att trädgårdens gräsmatta kändes trång.

Sömnigt

Det är sömnigt så här dagarna efter midsommar. Långa sovmornar och långfilmer. Mjukisbyxor och färskpotatis. Godispåsar och återställare. Gråväder och duggregn. Det är som en enda lång väntan. På vad vet jag inte. Det är avslappnat och nerhasat. Det är ledigt.

Midsommar

Det blev ett midsommarfirande av sällan skådat slag. Sillunch med tillhörande knäckebröd. Nubbar och snapsvisor. Trädgårdsgrönska och finklädda midsommarfirare. Somriga flickor med blommiga klänningar, pojkar i vita skjortor. Äppelträd och välklippt gräsmatta. En pyttegullig midsommarstång och därtill små-grodorna och vi-äro-musikanter. Barfota vinterfötter i gräset. Det obligatoriska störtregnet mitt i ringdansen. Så småningom femkamp med tillhörande dragkamp och stövelkastning. För att inte tala om Norsk fylla... Tio varv runt världens kortaste pinne. Efter det var gräsmattan dekorerad med festdeltagare till både höger och vänster. Sedan följde midsommarmiddag med färskpotatis och grillat. Serverat med iskall öl. Och gitarrerna åkte fram. Och myggorna vaknade. Och natten var ännu ung.

Midsommarplaner

Midsommarafton imorgon. Då ska jag ha blommig klänning och krans i håret. Det ska vara en varm och solig dag, och jag ska äta jordgubbar och dricka rosé. Och dansa kring midsommarstången och plocka sju sorters blommor.
- Eller, jag ska åtminstone på hemmafest i en villaträdgård. Och blommig klänning har jag köpt, så solsken måste det vara. Annars får jag gå dit i jeans. Och collagetröja...

Depparedagen

Sverige förlorade fotbollen och riksdagens avlyssningsförslag har gått igenom. Dessutom är det molnigt och jag är uttråkad. Vilket depp!

Skrattretad

Vaknar av att jag skrattar högt för mig själv. Jag blev kittlad! I drömmen! Jag kan ju inte gärna ligga kvar i sängen och riskera att somna om och drömma något dåligt. Lika bra att gå upp, trots att klockan är ung och jag är ledig. Sällan har jag väl vaknat på bättre humör!
Och dessutom är det fotboll idag. Avgörande matchen. Heja Zlatan! =)