Min läkarvän

18/12
Vilken slappar-dag! Men det var förmodligen precis vad jag behövde. Jag har sträck-tittat på Bridget Jones-filmerna och tillbringat hela dagen i soffan, med undantag för ett läkarbesök hos en halsspecialist imorse. Läkaren visade sig vara den sortens kvinna som man gärna skulle ha som bästakompis. Hon kändes naturlig och var inte rädd för att bjuda på sig själv. När telefonen ringde medan jag satt i hennes undersökningsrum svarade hon nonchalant ”Tjena!”. Det visade sig vara hennes dotter som ringde och undrade om mamma visste vart näsdropparna kunde tänkas vara. Det visste mamma visst det, och samtalet tog bara en minut.

När läkaren sedan frågade mig om mina framtidsplaner och fick veta att jag ska börja plugga till sjuksköterska ville hon genast veta allt om intagningspoäng och ansökningspapper. Hon hade nämnligen en "förvirrad släkting", som hon själv uttryckte det, som funderade på att plugga till syrra, men som tydligen inte hade en aning om hur hon skulle gå till väga för att söka in till högskolan. Jag delade med mig av min kunskap på området, och vi skiljdes som såta vänner!
Troligen kommer jag att få opereras om ett par månader, om det inte visar sig att jag har hållit mig frisk till dess. Operationen kommer att utföras på en privatklinik som annars specialiserar sig på plastikoperationer (!), och jag kommer att få stanna över natten och passas upp på och må som en prinsessa. Det låter både lyxigt och lugnande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback