Glad

Japp. Jag har andra intressen än bloggen. Just nu blir det inte mycket skrivet alls här. Trots julledighet och sovmornar. Men det tänker jag inte ändra på... =)

Julafton

God jul allihop!!

Kramar / Elida

   

Fredagsmys

Ostbricka, kex, rödvin och Queen på musik-dvd i glada vänners lag. Kan man ha en mysigare fredagskväll?!


Nytt

"Jag har blanka golv, luften går att andas
jag har städat och lagt undan, slängt och sorterat
det är rent nu, det är rent nu

Jag har nya skor, jag har duschat och bytt lakan
putsat fönster hela våren, och nu ser jag dammet yra
här utanför, här utanför

Jag har skurat rent, jag har vattnat mina blommor
schasat ut varenda råtta, druckit litervis med vatten
det känns skönt nu, det känns skönt nu

Inga rester kvar, alla minnena i pärmar
alla planerna på banken, alla drömmarna i huvet
det blir bäst så, det blir bäst så

Jag kan sova nu, jag har diskat och torkat
jag har slipat mina knivar, och ute blåser dammet

Låt det blåsa, låt det blåsa..."

(Lasse Winnerbäck, Blanka golv)

Chockad

Det är ju julafton redan på måndag! Jag fick en riktig chock när jag tittade efter i min kalender. På måndag?! Jaha... Några julklappar ska vi i alla fall inte ha i min familj i år. Det är ingen som orkar engagera sig i julhysterin. Skönt. Dessutom ska mamma jobba hela julaftonskvällen, så lillasyster och jag ska fira jul med pappa, är det tänkt. Äta lite gott och titta lite på Kalle Anka. Det räcker väl? Men lite snö skulle jag nästan önska mig... bara för att få lite julkänsla.

  
Så här vintervackert var det förra vintern, när lilla Paris Hilton och jag var på promenad.

Ledig dag

Nyvaken och rufsig sitter jag insvept i en filt och bara myser. Njuter av en ledig dag, och glädjs åt solsken och adventsstjärnor i symbios. Dagens långpromenad hägrar. Och sen frukost, för en gångs skull. I lugn och ro. Och kanske en shoppingtur till stan. Och efter det tvätta tvätta tvätta. Det ser ut som jag har fullt program! Trots att, eller på grund av att jag är ledig. Konstigt.


Onykter

Nykter utav vin
och full av längtan

(Lasse Winnerbäck, Tretton trappor upp)

image513

Julklapp

Fick tillbaka Statistiktentan igår, som en tidig julklapp. Det måste väl ändå ha varit utbildningens tråkigaste tenta? Godkänd var jag i alla fall! Med nöd och näppe, visserligen. Men ändå. Det gjorde vi bra, R!

image512

Full rulle

Jag vet, det har varit dåligt med uppdateringar här. Nu har jag i alla fall bara en enda dag kvar på praktiken, och sen är det julledighet! Och efter det är det dags för patologikursen. Kul!
Ikväll ska jag ha middag med en vän, och imorgon är jag helledig och ser fram emot att äntligen hinna tvätta, gå en lång promenad och kanske inhandla ett par julklappar. Julen närmar sig, även om det är svårt att begripa...

Dagens ord

Om man går ut i skogen under blåbärssäsongen och fyller korgen med blåa bär, och kanske dessutom provsmakar några av dem, så kan det hända att man blir alldeles BLÅBIG, hälsar H, 3 år.

image514

Lusse Lelle

Glad Lucia! Julstämningen är lika med noll här i Stockholm, och att det faktiskt redan är lucia har jag inte märkt något av alls. Det hade varit mysigt med ett litet luciatåg som ringde på dörren! Av alla juldagar är nog lucia den dag jag annars alltid tyckt bäst om. Nybakade lussekatter, julsång och upp i ottan med nystrukna linnet i pappkasse... Mörkt och kallt, lukt av stearin och nytvättat hår... 
Nej, inget sånt idag. Bara julmusik på stereon, i ett tappert julstämningsförsök...

 

Busig

Tog mig ledigt idag. Hoppsan. Vaknade fem minuter innan jag förmodades vara på min praktikplats och svor lite för mig själv åt mobillarm och vintermörker. Somnade om och ringde sen och sjukanmälde mig. Ibland får man vara lite busig...

Ny blogg

Följ med till min nya, parallella, blogg!
http://www.dagensmedicin.se/blogg/gastbloggar/elidas-blogg/index.xml,
där jag skriver om sjuksköterskeutbildningen och mina första möten med vården.

Den här bloggen kommer förstås också att finnas kvar.

Kram!

image515

Nere

Ingen enda liten läsare som skriver en liten kommentar... Dessutom mörkt och vinter och grått och deppigt.

Måndagspyssel

Pappa och jag har julpyntat. Hemma samtidigt för en gångs skull. Två elljusstakar och en adventsstjärna. Det räcker ju när man tänker efter. Jättefint blev det. Jag har smygpoppat julmusik på stereon och tänt ett par ljus. Städat lite och haft en slapp kväll. Åt middag på Mongolisk restaurang med B tidigare på kvällen. Vi bor på varsin sida Västerbron, har vi konstaterat, och borde därför rimligtvis ha tid att umgås oftare.

Ikväll ska jag läsa om Florence Nightingale, har jag tänkt. Fick Åsa Mobergs hyllade bok "Hon var ingen Florence Nightingale" av mamma igår. Kul!

På praktiken tog jag mina två första venprover idag! Woho! Vad duktig jag är. =)


Partyparty

Lördag är lika med festdag? Och jag som helst av allt bara skulle krypa ner under ett varmt täcke och sova av mig veckans intryck...


Märkt

En av farbröderna på avdelningen har ett horn i pannan
Cancer, som växer snabbt
Sköterskorna plåstrar över
för att knölen inte ska skrämma
omgivningen

Spelbräde

Att dela piller i dosetter
Som kulor
i Kalaha


Etiklöst

En av tanterna på avdelningen är svårt sjuk och febersvag.
Sjuksköterskorna tror att hon kommer att avlida i helgen.
-De planerar redan för vem av de andra patienterna som ska få överta hennes trycksårsförebyggande madrass.
Vad hände med det vårdetiska perspektivet?



Nykomling

TRÖTT. Punkt. Det tar på krafterna att vara ny på en arbetsplats och ständigt på helspänn för att ta in alla intryck och all information. Dessutom har jag inte sovit så mycket de senaste två nätterna. Är ovan vid att behöva gå upp redan klockan fem på morgonen. Imorgon är jag i alla fall helledig, och ska försöka göra ingenting. Möjligen läsa lite om sondmatning...